Clicky


Dobbe Transport breidt koelopslag en koeltransport verder uit

Dobbe Transport breidt koelopslag en koeltransport verder uit
18-04-2014 11:09 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROELOFARENDSVEEN - Op verzoek van Broer Bakkerijgrondstoffen uit Waddinxveen heeft de in Roelofarendsveen gevestigde logistiek dienstverlener Dobbe Transport haar activiteiten uitgebreid met koelopslag en -transport van grondstoffen voor de voedselverwerkende industrie. Speciaal hiervoor nam Dobbe Transport een extra hal van 1200 m2 met koelcellen in gebruik en werd het koelwagenpark uitgebreid.

De vraag naar koelopslag en -transport kwam van Broer Bakkerijgrondstoffen. Met haar dochteronderneming Briceland B.V. breidde zij onder de merken Frisiana en Licker haar activiteiten uit met de productie van softijs. De hiervoor benodigde grondstoffen moeten gekoeld opgeslagen worden. Tom van Hofwegen, Commercieel manager bij Dobbe Transport: "Broer Bakkerijgrondstoffen, met wie we al jarenlang goed samenwerken, vroeg of wij de gekoelde opslag van deze grondstoffen, het verzendklaar maken van bestellingen en het koeltransport voor Briceland voor onze rekening wilde nemen. Dat we op deze manier mee mogen groeien met klanten voelt als een groot compliment."

Voor deze nieuwe activiteit vond Dobbe Transport een direct aan de A4 gelegen pand op het industrieterrein de Lasso in Roelofarendsveen. De reeds in het pand aanwezige koelcellen (2˚C – 6˚C) werden geschikt gemaakt voor de opslag van voedingsmiddelen.

Naast de ingebruikname van het nieuwe pand breidde Dobbe Transport ook haar koelwagenpark uit en investeerde het bedrijf in het behalen van het BRC-certificaat. Met dit certificaat voldoet het bedrijf in één keer aan alle eisen die de Europese markten stellen aan onder andere de opslag en het transport van voedingsmiddelen.

Tom van Hofwegen: "Voor ons is dit een belangrijke investering in onze toekomst. We hebben onze capaciteit aan koelopslag en -transport dusdanig vergroot dat er zeker ook ruimte is voor nieuwe klanten."

©foto-inzet: Dobbe Transport