Clicky


Marco van Basten nieuwe trainer AZ

Marco van Basten nieuwe trainer AZ
18-04-2014 10:15 | Sport | auteur De Redactie

ALKMAAR - AZ heeft een mondeling akkoord bereikt met Marco van Basten. De Alkmaarders en de huidige coach van sc Heerenveen zijn het eens over een contract tot medio 2016. Van Basten is de opvolger van Dick Advocaat, die aan het eind van het seizoen vertrekt. De komende dagen worden de laatste formaliteiten afgerond, waarna hij gepresenteerd kan worden. Dat meldt AZ vrijdag.

De 49-jarige Van Basten maakte eind januari bekend dat hij Heerenveen gaat verlaten. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Friezen. Met de Utrechter, die eerder het Nederlands elftal en Ajax leidde, haalt AZ voor de derde keer een oud-bondscoach in huis. Advocaat en Louis van Gaal gingen hem voor. Volgens de Noord-Hollanders sluit Van Basten aan in het rijtje grote namen van Co Adriaanse, Van Gaal, Ronald Koeman, Gertjan Verbeek en Advocaat.

Technisch directeur Earnest Stewart liet donderdag al weten dat de club in een vergevorderd stadium was met de nieuwe coach. Naast de meervoudig Gouden Bal-winnaar viel eerder ook de naam van Peter Bosz, de huidige coach van Vitesse, maar die stond niet open voor de functie.

De kans is groot dat Van Basten met Heerenveen dit seizoen nog in actie komt tegen zijn nieuwe werkgever. In de play-offs voor Europees voetbal nemen de nummers zes en zeven het tegen elkaar op. Dat zijn met twee duels voor de boeg AZ en Heerenveen. (Novum)