Clicky


RTL mag aflevering Ontvoerd uitzenden

RTL mag aflevering Ontvoerd uitzenden
17-04-2014 19:41 | Binnenland | auteur De Redactie

LELYSTAD - RTL mag een aflevering van het programma Ontvoerd over een 7-jarige jongen uit Suriname zondag uitzenden. Dat heeft de rechtbank in Lelystad donderdag bepaald. Het recht op persvrijheid weegt zwaarder dan de bezwaren die de grootouders van de jongen aantekenden, oordeelde de rechter.

In de aflevering wordt de jongen, die bij zijn grootouders in Suriname woonde, door de programmamakers naar zijn vader in Nederland gebracht. Over de voogdij zijn de afgelopen jaren vele rechtszaken gevoerd. Het jongetje woonde sinds de dood van zijn moeder bij zijn grootouders in Suriname, maar zijn vader wilde zelf de voogdij krijgen en besloot de hulp van het programma in te roepen.

De grootouders van de jongen hadden een kort geding tegen de zender aangespannen omdat ze vinden dat het programma inbreuk maakt op hun persoonlijke levenssfeer. Daarnaast menen ze dat zij onterecht in verband worden gebracht met kinderontvoering.

Tijdens de zitting verklaarde een advocaat dat in de uitzending duidelijk wordt toegelicht dat geen sprake was van ontvoering. Verder heeft RTL toegezegd dat de oma van de jongen niet in de uitzending voorkomt en dat van zijn opa alleen uit de verte beeldopnamen zijn gemaakt. Ook wordt zijn naam niet genoemd in het programma. (Novum)