Clicky


Paasfiles vooral in midden van het land

Paasfiles vooral in midden van het land
17-04-2014 19:25 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Aan de vooravond van het paasweekend is het vooral in het midden van het land druk op de weg. Dat meldt een woordvoerder van de ANWB donderdagavond. Hij noemt de verkeerssituatie druk, maar niet rampzalig. "Rond 17.30 uur stond er 215 kilometer file, dat is vrij normaal voor de vooravond van Pasen."

Tijdens een normale donderdagavondspits staat er tussen de 150 en 160 kilometer file. Dat de files nu ruim zestig kilometer langer zijn, heeft volgens de woordvoerder een aantal oorzaken. "De dagelijkse files zijn langer en we hebben te maken met een aantal ongelukken en kapotte vrachtwagens."

Op de A28 van Utrecht naar Zwolle staat bijvoorbeeld een vrachtwagen met pech. "Daar staat twaalf kilometer file. Veel mensen nemen de A28 omdat ze het paasweekend op de Veluwe of in het noorden van het land willen doorbrengen." In het zuidoosten van het land staat het verkeer ook vast. De A73 is daar afgesloten na een ongeluk.

De spits is volgens 'het scenario van een normale donderdag' op gang gekomen. "De files stonden er niet extra vroeg. Het lijkt erop dat de meeste mensen hun werkdag gewoon vol hebben gemaakt." De zegsman verwacht dat de meeste files tussen 19.00 uur en 19.30 uur zijn opgelost. (Novum)