Clicky


Grootschalige werkzaamheden A50 in zomer

Grootschalige werkzaamheden A50 in zomer
17-04-2014 16:31 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

Rijkswaterstaat staat voor een bereikbare regio. Daarom wordt onderhoud uitgevoerd aan de A50 en werken we aan de omlegging en opwaardering van de Zuid-Willemsvaart. Rijkswaterstaat voert van 11 juli tot en met 8 augustus werkzaamheden uit aan en rond de A50 tussen Eindhoven en Veghel. Weggebruikers en de omgeving moeten rekening houden met verschillende afsluitingen en forse verkeershinder.

De snelwegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. Komende zomer staat het groot onderhoud van de A50 tussen Eindhoven en Veghel op de planning. Hierbij worden op beide rijbanen het asfalt en de voegovergangen vervangen.

Daarnaast verhoogt Rijkswaterstaat de brug in de A50 in Veghel (de Julian J. Ewellbrug) met ongeveer 1 meter. Zo kunnen grotere schepen (met 3 lagen containers) straks over de Zuid-Willemsvaart varen. Hiermee bereiken we dat bedrijven en havens langs het kanaal beter bereikbaar zijn. Dit geeft een impuls aan de Brabantse economie. Ook betekent het minder files en CO2-uitstoot: een schip met 3 lagen containers haalt ongeveer 100 vrachtwagens van de weg.

De werkzaamheden op een rij

Vrijdag 11 juli 23.00 uur tot zaterdag 19 juli 23.00 uur:

  • Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de A50 en vervangt zowel asfalt als voegovergangen. Daarom is de A50 dicht van knooppunt Ekkersrijt tot afrit 11 Veghel in de richting van Oss/Nijmegen.

Zaterdag 19 juli 23.00 uur tot maandag 28 juli 05.00 uur:

  • Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de A50 en vervangt zowel asfalt als voegovergangen. De A50 is dicht van oprit 11 Veghel tot knooppunt Ekkersrijt in de richting van Eindhoven.

Maandag 28 juli 05.00 uur tot vrijdag 1 augustus 21.00 uur:

  • Rijkswaterstaat verhoogt de Julian J. Ewellbrug in het kader van de opwaardering van de Zuid-Willemsvaart. Ter hoogte van de Julian J. Ewellbrug over de Zuid-Willemsvaart bij Veghel worden weggebruikers over verschoven en versmalde rijstroken geleid.

Vrijdag 1 augustus 21.00 uur tot maandag 4 augustus 06.00 uur:

  • Rijkswaterstaat verhoogt de Julian J. Ewellbrug in het kader van de opwaardering van de Zuid-Willemsvaart. Daarom is de A50 tussen oprit 11 Veghel en afrit 10 Eerde dit weekend in beide richtingen afgesloten.

Maandag 4 augustus 06.00 uur tot vrijdag 8 augustus 21.00 uur:

  • Rijkswaterstaat verhoogt de Julian J. Ewellbrug in het kader van de opwaardering van de Zuid-Willemsvaart. Ter hoogte van de Julian J. Ewellbrug over de Zuid-Willemsvaart bij Veghel worden weggebruikers over verschoven en versmalde rijstroken geleid.

Regulier onderhoud en ophoging brug

De onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Variabel OnderhoudsContract 2014, dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren door aannemers Heijmans, MNO Vervat en BAM. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker. De ophoging van de Julian J. Ewellbrug wordt in opdracht van Rijkswaterstaat uitgevoerd door aannemer Rasenberg.