Clicky


Baanverlies hoofdkantoor Rabobank komt op 1240

Baanverlies hoofdkantoor Rabobank komt op 1240
17-04-2014 14:34 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De reorganisatie die Rabobank voor ogen heeft gaat 1240 banen kosten. De bank heeft donderdag berichtgeving van Het Financieele Dagblad hierover bevestigd. In januari had de bank het aantal banen dat verdwijnt op duizend tot tweeduizend geschat.

De adviesaanvragen voor de ingreep zijn naar de ondernemingsraden gestuurd. De meeste banen verdwijnen extern. Zo verdwijnen er specialistische functies die door de voorgenomen vereenvoudiging overbodig worden.

Ook een fors aantal ict-functies verdwijnt als Rabobank de overgang naar een meer digitale dienstverlening heeft voltooid. De reorganisatie zou betekenen dat 460 eigen werknemers het veld moeten ruimen. Werknemers zijn deze week intern op de hoogte gebracht van de verduidelijking van de plannen.

Rabobank had in januari aangekondigd het mes in de organisatie te willen zetten en tot 2016 duizend tot tweeduizend banen te willen schrappen op het hoofdkantoor in Utrecht. Rabobank wil de kosten met 220 miljoen euro drukken door de organisatie te vereenvoudigen.

Een woordvoerder meldt donderdag dat 190 miljoen van de 220 miljoen euro aan besparingen zijn ingevuld. Hierdoor kan de bank specifieker zijn over het aantal banen dat verdwijnt. Dertig miljoen euro moet nog worden uitgespaard. "Het is mogelijk dat dit tot nieuw baanverlies gaat leiden", zegt de zegsvrouw.

De Rabobank maakte eerder al bekend dat bij de lokale vestigingen tot en met 2016 naar verwachting achtduizend arbeidsplaatsen komen te vervallen op een totaal van circa 28 duizend. Die 1240 komen daar nog eens bovenop.

De ondernemingsraden buigen zich over de plannen. In de tweede helft van mei komen zij met een advies. (Novum)