Clicky


Twee Volvo FH 460 4x2 trekkers X-low chassis voor Multiwheels

Twee Volvo FH 460 4x2 trekkers X-low chassis voor Multiwheels
17-04-2014 11:21 | Volvo | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Multiwheels heeft onlangs twee Volvo FH 460 4x2 trekkers X-low chassis in gebruik genomen. Belangrijk aspect voor de keuze van de nieuwe Volvo FH was het innovatieve karakter van de truck. De aflevering is gedaan door Volvo Group Truck Center in Amsterdam.

Multiwheels is onder andere gespecialiseerd in het vervoeren van hoogwaardige industriemachines, windturbines, grote vliegtuigonderdelen, grondverzetmachines en alle andere soorten ladingen met grote afmetingen en gewichten door heel Europa. Vanuit het westelijk havengebied in Amsterdam verzorgt de onderneming al ruim 36 jaar lang exceptionele transporten. Multiwheels biedt op dat gebied een totaaloplossing via de weg of per schip. Ontheffingen, begeleidingen, laden en lossen op locatie wordt allemaal vanuit Amsterdam geregeld.

Daniël Broekzitter, directeur/eigenaar: “Met de aanschaf van twee nieuwe trucks is Volvo na een afwezigheid van 20 jaar terug in het vizier bij Multiwheels. Nieuwsgierigheid naar de prestaties en service van de nieuwe generatie Volvo-trucks heeft Multiwheels doen besluiten om deze twee trucks mee te laten draaien in het wagenpark. De transportsector staat voor een groot aantal uitdagingen en juist vanwege het innovatieve karakter zijn we bij Volvo uitgekomen. We hebben bij de aanschaf onder andere gekeken naar het comfort voor de chauffeur, het bedieningsgemak, de service onderweg binnen Europa en daarbuiten en uiteraard de veiligheidsaspecten.

Comfort voor de chauffeur

Europa groeit, ook Multiwheels verlegt haar grenzen naar Oost-Europa en Scandinavië. De chauffeurs zijn daardoor soms weken lang van huis. Het is dus belangrijk dat de chauffeurs hun werk in alle omstandigheden kunnen doen en na afloop comfortabel kunnen uitrusten. In de Globetrotter XL-cabine met zijn vele opties kan dat.

De beide nieuwe Volvo's zijn uitgerust met het Driver Comfort pakket, een Rest & Relax De Luxe pakket voor twee personen en I-ParkCool. Met het oog op de veiligheid en kostenefficiency is gekozen voor I-Shift, Fuel & Economy en Volvo Engine Brake Plus. De opbouw heeft behalve een extra grote tank, een rvs materiaalkist en een complete aluminiumvlonder een hefschotel waardoor deze trucks in staat zijn om alle type trailers aan te koppelen.”