Clicky


Hapag-Lloyd en CSAV fuseren tot een van de grootste scheepvaartmaatschappijen

Hapag-Lloyd en CSAV fuseren tot een van de grootste scheepvaartmaatschappijen
17-04-2014 10:28 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HAMBURG(D) - Hapag-Lloyd AG en Compañía Sud Americana de Vapores (CSAV) ondertekenden gisteren, woensdag 16 april, een bindend contract tot de fusie van beider bedrijven, mits goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Na de fusie zal Hapag-Lloyd behoren tot een van de vier grootste scheepvaartmaatschappijen ter wereld, met zo'n 200 schepen met een totale transportcapaciteit van ongeveer een miljoen TEU, een jaarlijks transportvolume van 7,5 miljoen TEU en een gezamenlijke omzet van 9 miljard euro. Het hoofdkantoor zal in Hamburg blijven. Daarnaast zal Hapag - Lloyd een regionaal kantoor in Chili openen voor haar bedrijf in Latijns-Amerika .

"Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn een partnership te sluiten waardoor onze twee bedrijven een actieve rol spelen in de consolidatie van de lijnvaartsector. Deze dag is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Hapag-Lloyd", aldus Michael Behrendt, voorzitter van de directie van Hapag - Lloyd, bij de ondertekening van de overeenkomst.

"Deze transactie verhoogt de waarde van de onderneming en dus ook de waarde van de aandelen van onze aandeelhouders."

"Door onze krachten te bundelen, creëren we een sterkere, grotere en wereldwijde onderneming met aanzienlijke schaalvoordelen en een sterk verbeterde concurrentiepositie", zegt Oscar Hasbún, CEO van CSAV.

Beide bedrijven passen ook in andere opzichten bijelkaar: CSAV, opgericht in 1872, en Hapag-Lloyd, opgericht in 1847, delen een soortgelijke mix van traditie en ondernemersvisie voor de toekomst.

"Door de integratie van CSAV is Hapag-Lloyd is in staat om voort te bouwen op zijn sterke punten en is derhalve in een uitstekende positie voor toekomstige groei", aldus Michael Behrendt.

De relevante bestuursorganen van beide bedrijven hebben al ingestemd met de fusie. De definitieve sluiting van de transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.