Clicky


Vrachtwagen tegen vangrail op A2 bij Maarheeze

Vrachtwagen tegen vangrail op A2 bij Maarheeze [+foto]
17-04-2014 09:19 | Ongevallen | auteur De Redactie

MAARHEEZE - Een vrachtwagen met een container is donderdagochtend op de A2 bij het Noord-Brabantse Maarheeze in de vangrail gereden. Aanvankelijk was hierdoor in beide rijrichtingen de linkerrijstrook afgesloten, maar de rijstrook van Maastricht richting Eindhoven is inmiddels vrijgegeven, meldt de ANWB.

Richting het zuiden stond even na 08:00 uur een hardnekkige file van zeven kilometer. "Die geeft een halfuur vertraging en de file groeit. Als die tot de randweg van Eindhoven komt kan dit een probleem worden dat zich als een olievlekje uitbreidt, maar zo ver is het nog niet", zegt een woordvoerder van de ANWB. "Wie van Eindhoven naar Duitsland wil, kan beter niet via Venlo rijden maar via Heerlen."



Richting het noorden stond nog een file van veertien kilometer, maar die lost door het vrijgeven van de rijstrook snel op. De vrachtwagen staat nog op de linkerrijstrook van de A2 richting Eindhoven en de middenberm. De truck wordt waarschijnlijk na de spits geborgen. Dan wordt ook de linkerrijstrook richting het zuiden weer afgesloten. Voor zover bekend is niemand zwaargewond geraakt.