Clicky


Driehonderd vermist na veerbootongeluk Zuid-Korea

Driehonderd vermist na veerbootongeluk Zuid-Korea
16-04-2014 09:35 | Algemeen | auteur De Redactie

SEOUL - Tientallen schepen, helikopters en duikers zijn woensdag ingezet voor een reddingsoperatie voor de zuidkust van Zuid-Korea. Daar kapseisde woensdagochtend een veerboot met 462 mensen, overwegend scholieren, aan boord. Er zijn zeker vier doden en 55 gewonden gevallen, liet het ministerie van veiligheid en openbaar bestuur weten. Uren na het ongeluk worden nog 283 opvarenden vermist, liet de kustwacht weten.

De veerboot was onderweg naar het eiland Jeju en stuurde woensdagochtend een noodsignaal uit toen het plotseling slagzij maakte. Het schip is inmiddels volledig onder het wateroppervlak verdwenen.

Tot dusverre zijn 175 passagiers gered, maar over het lot van de overige opvarenden is nog geen duidelijkheid. Volgens een opvarende zouden er nog mensen gevangen zitten in het schip. Gevreesd wordt dat het dodental nog veel verder zal oplopen. Met een watertemperatuur van zo'n twaalf graden Celsius treedt onderkoeling na anderhalf tot twee uur in.

Onder de passagiers waren 325 middelbare scholieren, die op schoolreis waren naar het populaire toeristeneiland. (Novum/AP)