Clicky


Opnieuw giftig drugsafval gevonden

Opnieuw giftig drugsafval gevonden
15-04-2014 20:01 | Binnenland | auteur De Redactie

Onbekenden hebben in Noord-Brabant opnieuw giftig drugsafval gedumpt. Een werknemer van het waterschap Brabantse Delta ontdekte de drie containers met elk een inhoud van duizend liter dinsdagochtend, meldt de politie.

De vaten bevatten vermoedelijk productieafval van synthetische drugs. Het gaat om circa 2900 liter. Rechercheurs verzamelen sporenmateriaal en nemen monsters om zo de herkomst te achterhalen.

Het waterschap heeft een gespecialiseerd bedrijf laten komen om de vaten op te halen en naar een afvaldepot te brengen. Dumping van dit soort drugsafval zorgt voor 'ernstige milieuschade en onveilige situaties', stelt de politie. Het gaat meestal om giftige en verboden stoffen.

In Tilburg en Riel zijn afgelopen weekeinde in totaal 75 vaten met drugsafval gevonden. Het afval is waarschijnlijk afkomstig van de productie van xtc.

In de provincies Noord-Brabant en Limburg wordt de laatste maanden tijd geregeld drugsafval gevonden. Het totale aantal dumpingen in Nederland verdubbelde van 69 in 2012 naar 150 in 2013. (Novum)