Clicky


Bijzondere volume combinatie voor Sipma Transport

Bijzondere volume combinatie voor Sipma Transport
15-04-2014 09:15 | M.A.N. | auteur De Redactie

MARWIJKSOORD - Sipma Transport heeft onlangs een hele bijzondere volume combinatie in ontvangst mogen nemen. Deze combi is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen MAN dealer Sommerauer, Compaan Carrosserie  en Krone Trailers. De combi is in staat om circa 120m3 aan lading te vervoeren.

Sommerauer leverde de basis voor de zeer lage motorwagen in de vorm van en MAN TGL met EURO 6 motor in 250PK. Krone leverde de complete aanhanger met hydraulisch hefdak. Aan Compaan Carrosserie was de uitdaging om ook op de motorwagen de gewenste maten te behalen.

Opmerkelijk daarbij was dat Sipma graag dezelfde opbouw van de aanhanger ook op de motorwagen toegepast zag. Dat geeft voordelen in bediening van de opbouw en ook bij het bestellen van onderdelen. Deze uitdaging zijn Krone en Compaan aangegaan.

Door de toepassing van een hydraulisch hefdak is het beschadigen van de opbouw tijdens het beladen tot een minimum beperkt. De heer Weringa van Sipma zegt: "Ik was me ervan bewust dat ik het uiterste van mijn leveranciers heb gevraagd. Ze hebben gedaan wat ze beloofden."