Clicky


Grote brand bij Bowie Recycling Tiel

Grote brand bij Bowie Recycling Tiel [+video]
15-04-2014 00:13 | Brand | auteur De Redactie

TIEL - Maandagavond rond 18:30 uur is er brand uitgebroken bij Bowie Recycling aan de Zuiderhavenweg in Tiel. De brandweer rukte met groot materieel uit. Door de hevige rookontwikkeling die richting de A15 en Tiel-Oost trok werd opgeschaald naar een GRIP-1 situatie.

De politie zorgde voor een wegafzetting, zodat veilig en ongestoord gewerkt kon worden. De brandweer was met voertuigen uit Tiel, Buren, Geldermalsen en Beneden-Leeuwen aanwezig om de brand onder controle te krijgen. Meerdere hallen stonden vol rook.

De brandweer sloot slangen aan op de aanwezige (droge) sprinklerinstallatie wat het nodige effect teweeg bracht. De rookontwikkeling verminderde sterk. Bij een eerste verkenning in het pand was een brandhaard ontdekt. De brandweer deed vervolgens verder onderzoek naar meerdere brandhaarden. Op het moment van de brand was niemand in het pand aanwezig, aldus de politie.

Uit metingen van de brandweer bleek dat er geen sprake was van schadelijke stoffen. Omstreeks 21:30 uur kon het sein brand meester worden gegeven en is afgeschaald. Met twee tankautospuiten is nabluswerk verricht. De brand is vermoedelijk in een machineruimte ontstaan, dinsdag 15 april wordt verder onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

De burgemeester van Tiel liet zich ter plekke over de situatie informeren en de gemeente adviseerde om ramen en deuren te sluiten tegen eventuele rookoverlast.

 

Klik hier voor een video.