Clicky


Odfjell schrapt 112 van de 265 banen

Odfjell schrapt 112 van de 265 banen
14-04-2014 19:19 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Odfjell Terminals in Rotterdam gaat 112 van de 265 banen schrappen. Dat blijkt maandag uit de reorganisatieplannen die moeten leiden tot een 'duurzame toekomst' voor het bedrijf. Met de reorganisatie wil Odfjell het bedrijf weer rendabel maken.

Volgens het bedrijf is de 'beste strategie' om dat te bereiken door koploper te worden in de tankopslagsector. Odfjell gaat de komende jaren daarom investeren in veiligheid, het herstellen van bestaande voorzieningen en het bouwen van nieuwe tanks.

De opslagterminal in de Rotterdamse haven is al langer een pijnpunt voor het Noorse bedrijf. Bij de publicatie van de jaarcijfers in februari werd bekend dat, na een afschrijving van vijftig miljoen euro in het derde kwartaal, nog eens 56 miljoen euro verlies moest worden genomen.

Odfjell sprak van een 'teleurstellend' vierde kwartaal, waarin de omzet met vier procent daalde naar 284 miljoen dollar. De onderneming leed een nettoverlies van 102 miljoen dollar.

De Rotterdamse terminal van het opslagbedrijf draait nog altijd niet op volle kracht. De terminal werd in juli 2012 stilgelegd, toen bleek dat veel tanks niet aan de veiligheidseisen voldeden. Zo zouden onder meer de blusinstallaties niet werken en waren de sommige tankwanden te dun. Eind 2013 kreeg Odfjell een boete van drie miljoen euro vanwege de misstanden. (Novum)