Clicky


Wallenborn breidt vloot uit met 80 Scania's

Wallenborn breidt vloot uit met 80 Scania's
14-04-2014 11:18 | SCANIA | auteur De Redactie

Grote bestelling voor het internationale transportbedrijf Wallenborn (Groothertogdom Luxemburg): het ondertekende een contract voor de aankoop van 80 Scania’s, model R410 4X2 Euro 6. De eerste voertuigen worden eind april geleverd en zullen in heel Europa rondrijden.

Het internationale familietransportbedrijf Wallenborn heeft net 80 nieuwe Scania’s model R410 4X2 Euro 6 besteld. Omdat de voertuigen op langeafstandsritten zullen worden ingezet, werden ze allemaal speciaal uitgerust om met een dubbele bemanning te rijden. 

Shuttle tussen luchthavens en logistieke diensten

Wallenborn voert goederentransporten tussen de Europese luchthavens uit en fungeert zo als verlengstuk van de luchtvaartmaatschappijen. Het bedrijf beschikt daarvoor over een vloot van meer dan 600 voertuigen (waarvan 200 in Luxemburg) en telt 12 administratieve kantoren in 11 landen. De hoofdzetel van de onderneming is gevestigd in Munsbach (Groothertogdom Luxemburg), vlakbij de A1/E44-snelweg. Net als de overige voertuigen van Wallenborn zullen ook de 80 nieuwe Scania’s voor general cargo worden ingezet (textiel, elektronica, industriële goederen, farmaceutische producten, …).

"Wij vervoeren deze goederen door heel Europa en meer in het bijzonder tussen Amsterdam, Parijs, Frankfurt, Londen, Milaan, Barcelona, München en Wenen", vertelt een directielid van Wallenborn. Naast zijn transportactiviteiten levert Wallenborn ook logistieke diensten. "We stellen 33.000 m² opslagruimte ter beschikking, verdeeld over drie verschillende vestigingen in Luxemburg. We bieden daar alle logistieke diensten aan, van opslag tot ordervoorbereiding."

Scania: een weldoordachte keuze 

Wallenborn had goede redenen om met Scania in zee te gaan. "De prijs-kwaliteitverhouding is zeer interessant", vertelt het directielid verder. "Maar naast het aantrekkelijke financiële plaatje biedt Scania nog belangrijke troeven: de positionering van het merk, de reputatie en het zeer dichte netwerk. De vele garages die Scania in heel Europa heeft, vormen een bijzonder belangrijke factor voor ons. Wij doorkruisen namelijk het hele continent. Onze voertuigen leggen jaarlijks 120 à 150.000 km af."

Ook de bijzondere configuratie van de Scania-voertuigen was een doorslaggevend element. "We wilden voertuigen die je in hun geheel op een trein kunt zetten, zodat je een groot stuk van het traject over het spoor kunt afleggen (bijvoorbeeld in de Rhonevallei). Het is een transportmodus waarmee we nog niet werken, maar met de voertuigen van Scania behoort dit tot de mogelijkheden. Dankzij de configuratie, de hoogte onder het chassis en de wielbasis kunnen deze voertuigen per trein worden vervoerd. Dit is vanuit economisch en ecologisch oogpunt een zeer interessante optie. Reken daarbij nog de Euro 6-motor, en de impact van onze transportactiviteiten op het milieu wordt meteen een heel stuk kleiner.

Tot slot konden we onszelf al overtuigen van de kwaliteit van de Scania-voertuigen. We hebben namelijk enkele vrachtwagens die elk ruim boven het miljoen kilometer zitten. Scania is dus een merk dat we volop vertrouwen."

Levering eind april

De eerste Scania’s worden eind april door de garage van Scania Luxemburg in Munsbach geleverd. Er zal worden gewerkt met wekelijkse leveringen. De nieuwe voertuigen zullen ongetwijfeld bijdragen tot de verdere groei van Wallenborn dat in heel Europa nu enkele honderden werknemers telt, waarvan het grootste deel in Luxemburg. "Sinds we vijf jaar geleden met onze internationale uitbreidingsplannen begonnen, registreren we elk jaar een groei van 15%. We hopen op dit elan te kunnen doorgaan."