Clicky


Abbott: signalen zijn vrijwel zeker van MH370

Abbott: signalen zijn vrijwel zeker van MH370
11-04-2014 10:00 | Algemeen | auteur De Redactie

PERTH - De Australische autoriteiten zijn er vrij zeker van dat de signalen die in een afgelegen deel van de Indische Oceaan zijn opgepikt, afkomstig zijn van het verdwenen passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott vrijdag gezegd. De zoektocht spitst zich nu toe op het gebied waar de signalen vandaan komen.

"We hebben het zoekgebied fors verkleind en we zijn vol vertrouwen dat de signalen die we opvangen afkomstig zijn van de zwarte doos van vlucht MH370", zei Abbott tijdens een bezoek aan Shanghai. "Desalniettemin bevinden we ons nu wel in een stadium waarin het signaal van de zwarte doos begint af te nemen. We hopen zoveel mogelijk informatie te krijgen voordat het signaal verdwijnt."

De zwarte dozen van het vliegtuig, beter gezegd: de flight data recorder en de cockpit voice recorder, kunnen licht werpen op de vraag waarom de Boeing 777 zo ver van zijn koers is afgeweken toen hij op 8 maart met 239 mensen aan boord spoorloos verdween.

Het daadwerkelijk vinden en bergen van de zwarte dozen kan nog wel eens lastig worden. Het zoekgebied beslaat dertienhonderd vierkante kilometer. Daarnaast gaan de batterijen van zwarte dozen over het algemeen dertig dagen mee, terwijl het toestel al ruim een maand zoek is. In het gebied waar de signalen zijn opgevangen is het water bovendien ruim viereneenhalve kilometer diep. (Novum)