Clicky


Ronex International failliet verklaard

Ronex International failliet verklaard
09-04-2014 10:18 | Faillissementen | auteur De Redactie

SCHIPHOL/RIDDERKERK - Voor de rechtbank van Noord-Holland is op dinsdag 8 april Ronex Shipping and Forwarding BV en Ronex International failliet verklaard.

De reden voor het faillissement is nog niet helemaal duidelijk volgens curator Mr. Winters: "Het faillissement is gisteren pas uitgesproken echter uit een eerste gesprek met de bestuurder blijkt dat het bedrijf het laatste jaar een aantal grote klanten is kwijtgeraakt. De kosten stonden daardoor niet meer in verhouding met de omzet. Maar dit moet ik nog verder onderzoeken."

Bij het bedrijf werkten volgens de curator nog slechts twee medewerkers, dit waren er tot voor kort twintig.

Er wordt bij het bedrijf niet meer doorgewerkt ook verwacht de curator geen doorstart met personeel. "Als er een doorstart mocht komen dan is dat alleen de verkoop van eventuele klanten", meldt de curator nog.

Ronex heeft vestigingen in Schiphol en Rotterdam. Het bedrijf was vooral actief in luchtvracht, zeevracht, wegtransport en logistiek. Volgens directeur Gert-Jan Dokter wilde het bedrijf zich ontwikkelen en uitbreiden in de logistieke wereld, met getalenteerde en ervaren medewerkers, die zich thuis voelen in het ondernemersmilieu van een klein tot middelgroot bedrijf. Hij wilde dat het bedrijf erkend werd als hét Nederlandse alternatief in de logistieke industrie, staat te lezen op de website.