Clicky


Vrachtwagen in de middenberm op A28

Vrachtwagen in de middenberm op A28 [+foto]
09-04-2014 09:24 | Ongevallen | auteur De Redactie

PUTTEN - Op de A28 bij Putten is door nog onbekende oorzaak een vrachtwagen dwars door de middenberm geschoten. Het ongeval gebeurde net na 07:30 uur op de rijbaan richting Amersfoort. De linkerrijstrook is afgesloten tussen strand Horst en Strand Nulde, meldt de Verkeersinformatiedienst.

De vangrail is over een lengte van 200 meter dusdanig beschadigd dat dit hersteld moet worden. Het zal daarom nog wel even duren voordat de linkerrijstrook weer gebruikt kan worden. De herstelwerkzaamheden gaan tot zeker 13:00 uur duren. De vrachtwagen staat vooralsnog in het gras van de middenberm. Of de vrachtwagen nog rolbaar is en zelf weg kan, is niet duidelijk.

De chauffeur van de vrachtwagen kon zijn cabine ongeschonden verlaten. Hoe lang de herstelwerkzaamheden gaan duren is nog niet in te schatten. Wel zal de linkerrijstrook in de andere rijrichting eveneens afgesloten worden.

Vanaf Ermelo staat het verkeer stil over een lengte van 8 kilometer. Wie vanuit Zwolle naar Amersfoort wil, doet er goed aan om vanaf het knooppunt Hattemerbroek de borden Apeldoorn te volgen en om te rijden over de A50 en de A1.

Verkeer vanuit Groningen wordt eveneens geadviseerd een alternatieve route te gebruiken. Dat kan via Joure over de A7 en de A6.