Clicky


Zeeschip vindt verlaten zeilschip van vermiste solozeiler Sietse Hagen

Zeeschip vindt verlaten zeilschip van vermiste solozeiler Sietse Hagen
08-04-2014 20:14 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De boot waarmee een vermiste Nederlandse solozeiler in januari vertrok van Tenerife is maandag verlaten aangetroffen op de Atlantische Oceaan. Het zeilschip was zwaar gehavend, meldt de politie dinsdag.

De 70-jarige Sietse Hagen was op weg naar Barbados, maar sinds zijn vertrek was niets meer van hem vernomen. Zijn boot dobberde op ongeveer tweeduizend kilometer van de Marokkaanse kust op zee. Een Nederlands zeeschip dat onderweg was naar Marokko trof de zeilboot aan.

De bemanning probeerde in eerste instantie per marifoon contact te leggen. Toen dat niet lukte, gingen enkele mannen aan boord. Uit documenten werd duidelijk dat het om de boot van Hagen ging. Volgens de kapitein leek het alsof het schip in zwaar weer was beland. Mogelijk is de man toen te water geraakt. Onduidelijk is wat er precies is gebeurd.

De Nederlanders wilden het zeiljacht eigenlijk op sleeptouw meenemen, maar dat lukte niet. Alle persoonlijke documenten en waardevolle bezittingen zijn van boord gehaald. De boot is daarna voor de veiligheid van het scheepvaartverkeer tot zinken gebracht. (Novum)