Clicky


Nieuwe wachtplaatsen binnenvaart in Amazonehaven

Nieuwe wachtplaatsen binnenvaart in Amazonehaven
08-04-2014 10:25 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vanaf begin deze maand beschikt de binnenvaart over acht tot twaalf nieuwe wachtplaatsen in de Rotterdamse haven. Het gaat om wachtplaatsen voor containervaart met en zonder gevaarlijke stoffen in een gebied van 560 meter bij maximaal 50 meter aan het eind van de verbrede Amazonehaven (havennummers 8046 en 8052) op de Maasvlakte. De nieuwe plaatsen zijn ontstaan door de verbreding van de Amazonehaven op de Maasvlakte die deze week (nautisch) is afgerond.

De nieuwe wachtplaatsen passen in het beleid van het Havenbedrijf dat gericht is op meer wachtplaatsen voor binnenvaart in het westelijk havengebied. Wachtplaatsen onderscheiden zich van ligplaatsen doordat deze zich nabij de terminals bevinden om kortstondig wachten in het logistieke proces op te vangen.

De afgelopen periode heeft het Havenbedrijf ook wachtplaatsen gecreëerd aan de Antarcticakade en extra ligplaatsen in het Hartelkanaal en Calandkanaal. Tevens worden in het Hartelkanaal dit jaar nog ligplaatsen voor twaalf schepen gerealiseerd. Het totale aantal wacht- en ligplaatsen voor de binnenvaart in het westelijk havengebied van Rotterdam is door deze uitbreiding voorlopig voldoende.