Clicky


Beursmateriaal elektrisch vervoerd naar de Hannover Messe

Beursmateriaal elektrisch vervoerd naar de Hannover Messe
07-04-2014 13:00 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

DEN HAAG/HANNOVER - Deze week barst de Hannover Messe los, de grootste technologiebeurs ter wereld. Nederland is als partnerland in 2014 prominent aanwezig met 8 themapaviljoens waaronder het Holland e-Mobility House. EV-pionier Aad de Wit Verhuizingen vervoert het standmateriaal in een elektrische verhuiswagen volledig emissievrij naar de beurs.

Centraal op de beurs staat een 2.000 vierkante meter groot Holland Paviljoen. Daarnaast zijn er 8 decentrale themapaviljoens, waaronder de Holland e-Mobility House over elektromobiliteit. Doel van de Holland e-Mobility House is het Nederlandse verdienpotentieel rondom elektrische mobiliteit onder de aandacht te brengen. De Duitse industrie en overheid investeren de komende jaren minstens 17 miljard euro in elektromobiliteit. Een uitgelezen kans om Nederland hier als koploper te profileren.

Elektrisch naar de beurs

Ambassadeur van elektrische mobiliteit Aad de Wit Verhuizingen vervoert standobjecten naar de beurs in een elektrische verhuiswagen op 100 procent groene stroom – emissievrij dus. Aad de Wit Verhuizingen introduceerde CO2-neutraal verhuizen in Nederland en nam deel aan een proeftuin voor elektrische vrachtwagens. Directeur Jan Laan: "We wilden met een zo groot mogelijke actieradius aantonen dat elektrische mobiliteit voor meerdere transporttoepassingen mogelijk is. Dit leidde tot een tweede elektrische verhuiswagen met een actieradius van 250 kilometer. Inmiddels is 47% van het wagenpark elektrisch."

Proeftuin hybride en elektrisch rijden

De proeftuin hybride en elektrisch rijden bevordert het gebruik van plug-in hybride en batterijelektrische wegvoertuigen. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt hierbinnen 9 proeftuinprojecten die experimenteren met elektrische voertuigen in transportsituaties in de praktijk. Aad de Wit Verhuizingen deed mee aan de proeftuin ‘0-emissie stedelijke distributie’, die de inzet van 100% elektrische vrachtwagens voor binnenstedelijke distributie testte.

Beursweek

Tijdens de beursweek vinden in de paviljoens symposia, netwerkborrels en workshops plaats. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vertegenwoordigt Nederland op de Messe samen met partners van gemeenten, provincies, bedrijven en kennisinstellingen. Daarnaast bezoeken verschillende bewindslieden de Messe, waaronder premier Mark Rutte, minister van Economische Zaken Henk Kamp en staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker.