Clicky


Elf nieuwe Daf XF's voor Mooy Logistics

Elf nieuwe Daf XF's voor Mooy Logistics
07-04-2014 10:55 | DAF | auteur De Redactie

WADDINXVEEN - Onlangs heeft de directie van Mooy Logistics uit handen van Joost Hoogstad, Truck Mobiliteit Adviseur bij Truckland Zuid-Holland, de sleutels ontvangen van 11 nieuwe DAF XF voertuigen. De DAF’s worden ingezet voor het geconditioneerde transport van voornamelijk fruit, groenten, bloemen en planten.

De order is onderverdeeld in tien trekkers en één bakwagen. De DAF XF 460 FTG Super Space Cab trekkers met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor zijn uitgevoerd als 6x2 met een gestuurde hefbare voorloopas en een brandstoftank van 760 liter. De DAF XF 460 FAR Super Space Cab bakwagen is uitgevoerd met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor met PTO t.b.v. de TRS-koeling, een 6x2 enkellucht naloopas en een brandstofcapaciteit van 1035 liter.

De 11 trucks zijn voorzien van een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, Adaptive Cruise Control (ACC), Forward Collision Warning (FCW), ZF Intarder en de DAF Driver Performance Assistant (DPA) welk de chauffeur ondersteunt bij het zo zuinig mogelijk rijden.

De Super Space Cab met ruim 675 liter opbergruimte en uitgerust met stand airco,

Luxury Air stoelen met tweetraps verwarmings systeem en verstelbare schoudersteun, biedt een ongeëvenaarde werk- en leefruimte. De vloot  van Mooy Logistics omvat 140 voertuigen waarvan circa 65 procent van het merk DAF.

Mooy Logistics: een compleet logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in transport en warehousing van fruit, groenten, bloemen en planten en andere geconditioneerde producten.

Mooy Logistics verzorgt met ruim 450 gemotiveerde medewerkers groepagevervoer vanuit Nederland naar Duitsland, Frankrijk, België en Luxemburg vanuit haar vestigingen in Waddinxveen, Breda en Venlo. Ondanks deze specialisatie is Mooy Logistics volledig uitgerust voor het uitvoeren van het hele logistieke proces.

Naast het transport zijn er tal van andere disciplines, variërend van koelopslag, douaneformaliteiten, containertransport, kwaliteitscontrole (HDG Services BV), het transport van complete vrachten door Europa heen (Agri-Logistiek BV), ompakken, inpakken en verpakken (IQ Packing BV). Iedere klant kan de complete logistieke dienstverlening bij Mooy Logistics neerleggen, het zogeheten ”one stop shopping”, maar men kan desgewenst ook afzonderlijke diensten afnemen.

Mooy Logistics  borgt haar kwaliteit door middel van diverse certificeringen zoals HACCP, ISO 9001-2000, SKAL, IFS-L en heeft de Lean and Green Award.

Mooy Logistics en Truckland Zuid-Holland

Jan Maarten van Noort, Managing Director bij Mooy Logistics zegt: “De samenwerking is goed, met een prima service en een juiste prijs/kwaliteitsverhouding. Het onderhoud aan ons wagenpark doen wij in eigen werkplaats, waarbij wij gebruikmaken van originele DAF onderdelen”.