Clicky


Negen nieuwe DAF LF Euro 6 distributietrucks voor Technische Unie

Negen nieuwe DAF LF Euro 6 distributietrucks voor Technische Unie
07-04-2014 10:22 | DAF | auteur De Redactie

Negen DAF LF 180 FA Day Cab trucks met de 4,5 liter viercilinder PACCAR PX-5 motor,  werden onlangs overhandigd aan de chauffeurs van Technische Unie in Alphen aan den Rijn. De DAF LF is dé distributietruck bij uitstek, uitgevoerd met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, kunststof brandstoftank van 185 liter, een AdBlue-tank van 50 liter, dakspoilers en fenders, en voor- en achterzicht camera’s.

De DAF LF is optimaal toegankelijk, dankzij portieren die wijd (90 graden) open slaan, heeft een volledig verstelbare luchtgeveerde chauffeursstoel, veel opbergruimte en een verwarmings- en ventilatiesysteem met een grote capaciteit. De DAF Driver Performance Assistant (DPA) ondersteunt de chauffeur bij het zo zuinig mogelijk rijden en geeft informatie over het remgedrag, het anticiperen op verkeerssituaties en brandstofbesparende tips.

De negen DAF LF trucks zijn onderdeel van een serie van 12 en verdeeld over de standplaatsen: Utrecht, Groningen en Alphen aan den Rijn.

De vloot van Technische Unie omvat 145 eigen eenheden en 120 externe voertuigen welke alle in de huisstijl zijn uitgevoerd.

Technische Unie; een begrip in Nederland in de elektrotechnische sector en de sanitair- en verwarmingssector

Technische Unie, met het hoofdkantoor in Amstelveen, twee distributiecentra: Alphen aan den Rijn en Strijen, 37 verkoopkantoren en 20 expeditieoverslag punten, is een begrip bij de professionele gebruiker, (semi)overheid, industrie, loodgieter en de installatiebedrijven.

Technische Unie verzorgt met 2.000 gemotiveerde medewerkers de verwerking van de orders uit 100.000 voorraadartikelen per jaar. Met ruim 10.000 stops per dag worden de artikelen binnen 24 uur geleverd bij de klanten in Nederland.
Technische Unie is de enige landelijke groothandel in Nederland, die zowel in de elektrotechnische sector als in de sanitair- en verwarmingssector actief is.

Leeftijdsfase Bewust Personeelsbeleid

Teamwork, actief en dynamisch, is voor Technische Unie zeer belangrijk en wordt dagelijks in de praktijk gebracht, op elk terrein, op de kantoren, de expeditie overslag en ook bij het samenstellen van de bakwagens. Zo is de opbouw door Jonker Carrosserieën in Apeldoorn uitgevoerd met een speciale pneumatische trap aan de zijkant voor het moeiteloos kunnen betreden van de laadruimte.

Uitstekende samenwerking met de DAF dealers in de verschillende regio’s

Niet alleen bij Blom-DSW in Zoeterwoude, maar ook bij Cosmo Trucks in Groningen en Sent Waninge in Hoogeveen, wordt een geweldige service verleend en is het onderhoud aan de voertuigen ondergebracht. Willem Kooijman, Wagenparkbeheerder van Technische Unie, spreekt dan ook van een uitstekende samenwerking met DAF Nederland en de dealers.