Clicky


Nieuwe IVECO Stralis 420pk Euro-VI voor BTS uit Heeswijk-Dinther

Nieuwe IVECO Stralis 420pk Euro-VI voor BTS uit Heeswijk-Dinther
07-04-2014 09:57 | Iveco | auteur De Redactie

HEESWIJK-DINTHER - Onlangs heeft Brabantse Transport Service(BTS) uit Heeswijk-Dinther een nieuwe IVECO Stralis 420pk Euro-VI met haakarm in gebruik genomen. De nieuwe IVECO Stralis zal worden ingezet voor het transport van containerbakken met destructiemateriaal. Op de combinatie van de nieuwe Stralis en aanhangwagen kunnen drie containerbakken worden geladen. De combinatie is dan 18,75 meter lang. IVECO Schouten vestiging Veghel leverde het nieuwe voertuig af.

BTS uit Heeswijk-Dinther

Brabantse Transport Service uit Heeswijk-Dinther is een doorgroei vanuit het mesttransport en loonwerk waarmee Willy Ketelaars bijna 30 jaar geleden begon. Ketelaars begon toentertijd met een Daf 2800 trekker en is altijd opzoek naar de juiste transportoplossingen. BTS heeft momenteel een wagenpark van 13 zware voertuigen. 12 hiervan worden ingezet voor het transport van destructiemateriaal voor Rendac uit Son. Het 13e voertuig wordt vooral gebruikt voor het transport van mest en compost.

“Wij werken 20 uur per dag met onze voertuigen bij BTS . Dit gaat dus bijna dag en nacht door. De voertuigen moeten 100% kloppen om goed mee te werken.” Aldus Ketelaars. BTS heeft verschillende combinaties op de weg. Het transport van destructiemateriaal gebeurt door middel van containerbakken. Deze kunnen op opleggers en containerchassis + aanhanger worden meegenomen. De voertuigen van BTS zien er altijd netjes en schoon uit. Dit komt mede doordat de voertuigen na elke rit uitgebreid worden gereinigd en ontsmet.

De nieuwe IVECO Stralis

De nieuwe IVECO Stralis van BTS is opvallend uitgevoerd in de standaard kleuren en striping van het Brabantse transportbedrijf. De drie-assige containerwagen met hefbare sleepas is uitgevoerd met de Hi-Road cabine die uitstekend geschikt is voor het distributiewerk dat wordt uitgevoerd. Met de aanhanger erachter is de totale lengte van de combinatie 18,75 meter. Met 3 volle containerbakken ligt het totaalgewicht van de combinatie rond de 50 ton. Willy Ketelaars: “Door het wijzigen van een aantal regelgevingen waren we genoodzaakt om te zoeken naar een nieuwe combinatie om 3 containerbakken te vervoeren. Uiteindelijk is dit een mooie nieuwe IVECO Stralis geworden.”

Een aantal factoren gaven uiteindelijk de doorslag. “Wij werken 20 uur per dag met de auto’s en rijden ongeveer 275.000 kilometers per jaar. Enkel in het binnenland. De vrachtwagen moet dus een prettige werkplek zijn voor de chauffeurs.” Het interieur van de cabine en het lage geluidsniveau van de truck waren hierbij belangrijk. “Daarnaast heeft IVECO en dealer Schouten een goed netwerk waar we op kunnen rekenen.”

Euro-VI zonder EGR

De IVECO Stralis is voorzien van een FPT Cursor 11 dieselmotor met 420pk en motor PTO. Deze voldoet aan de laatste Euro-VI emissienorm. Dit wordt bereikt zonder de toepassing van een EGR-systeem, enkel AdBleu. Dit zorgt voor minder vervuiling van de motor, een lager brandstofverbruik en een langer onderhoudsinterval. Het onderhoud van de Stralis Euro-VI staat om de 150.000 km of één keer per anderhalf jaar voorgeschreven. IVECO levert Euro-VI motoren zonder EGR in de gehele range vanaf de EuroCargo.