Clicky


Zondag grootste zoekactie naar Kris Kremers en Lisanne Froon

Zondag grootste zoekactie naar Kris Kremers en Lisanne Froon
06-04-2014 09:54 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Panamese hulpdiensten zetten zondag alles op alles om de twee vermiste Nederlands vrouwen te vinden. Sinds de zoektocht naar de 21-jarige Kris Kremers en 22-jarige Lisanne Froon van start ging worden zondag, volgens een zegsman, het grootste aantal reddingswerkers tot nu toe ingezet. Tussen de vijftig en zestig man gaan zoeken naar de twee.

De reddingswerkers beginnen vanaf 04.00 uur lokale tijd met zoeken rond de plaats Boquete, waar de vrouwen dinsdag het laatst gezien zijn. Naast de reddingwerkers zijn er ook zo'n veertig vrijwilligers en lokale indianen die helpen. Woensdag kwam de zoektocht naar de twee op stoom.

"Wij houden vooralsnog alle scenario's open", zei de woordvoerder zaterdagavond lokale tijd. Mogelijk zijn de twee op eigen houtje een wandeltocht gaan maken die zij aanvankelijk met een gids zouden ondernemen. Daar gaan de hulpdiensten nu althans vanuit. De zoektocht wordt zondag uitgebreid tot aan de kustregio voor de eilandengroep Bocas del Toro.


Zaterdag bleef de zoektocht naar de twee wederom vruchteloos. De kou die 's nachts heerst in het gebied vormt volgens de woordvoerder van de hulpdiensten het grootste gevaar voor de vrouwen. Familieleden van de vermisten reizen momenteel af naar Boquete om te helpen bij de zoektocht. De Nederlandse ambassadeur in het Midden-Amerikaanse land, Wiebe de Boer, is ter plaatse.

Ingrid Lommers, de Nederlandse directeur van de school waar de twee Spaans studeerden, liet zaterdag weten dat een beloning van 2500 dollar is uitgeloofd voor tips die leiden naar de vindplaats van de twee. (Novum)