Clicky


Zoektocht naar Kris Kremers en Lisanne Froon in Panama vruchteloos

Zoektocht naar Kris Kremers en Lisanne Froon in Panama vruchteloos
05-04-2014 10:10 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De grootscheepse zoektocht naar de twee vermiste Nederlandse vrouwen in Noord-Panama heeft vrijdag niets opgeleverd. Een groep reddingswerkers ondersteund door een helikopter staakten rond 18.00 uur lokale tijd het werk. Zaterdag wordt de zoekactie hervat.

Vrijdag zijn er volgens een woordvoerder van de hulpdiensten rond de plaats Boquete geen getuigen gevonden die Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) sinds maandag nog hebben gezien. Onder meer een weg van Boquete richting de eilandengroep Bocas del Toro is uitgekamd, maar zonder resultaat.

De twee, die in Boquete Spaans studeerden, waren voornemens een wandeling te maken met een gids. Mogelijk zijn zij op eigen houtje het regenwoud ingegaan. Hoewel het gebied niet als gevaarlijk bekend staat is er volgens de zegsman van de hulpdiensten enkele jaren geleden ook een Duitser verdwenen.

Familieleden hebben een Facebookpagina geopend en in en rond Boquete zijn flyers verspreid. Zaterdag wordt de zoektocht naar de Nederlanders rond 06.00 uur lokale tijd hervat. (Novum)