Clicky


Afgestemd op functionaliteit: 2-assige dieplader voor afzetcontainers van Müller Mitteltal

Afgestemd op functionaliteit: 2-assige dieplader voor afzetcontainers van Müller Mitteltal
04-04-2014 09:22 | Trailers | auteur De Redactie

Voertuigen voor de afvalverwerkings- en recyclingbanche afkomstig uit het Zwarte Woud zijn professionele oplossingen voor de afvalsector. Met deze 2-assige dieplader voor afzet- en portaalarmcontainers biedt Müller Mitteltal de branche een voertuig aan, dat door zijn stabiliteit, functionaliteit en produktkwaliteit rendabel is voor de transportondernemer. Een eenvoudige bediening en betrouwbaarheid in de dagelijkse inzet garanderen de eigenaar dit rendement.

De dieplader, bij Müller Mitteltal in het programma onder de type aanduiding TRA Kombi 18, rolt op twee assen met dubbel lucht en heeft parabool geveerde assen. Naar wens zijn ook luchtgeveerde assen leverbaar. Dat dit een echte dieplader is, blijkt uit de laadvloer hoogte van 98cm en 103cm bij luchtvering. De robuustheid en stabiliteit waardoor de voertuigen uit het Zwarte Woud bekend zijn, komt door het chassis, dat uit sterke profielen bestaat die op een gewichtsbesparende manier zijn gemonteerd. Voor het opzetten van containers met rollen is de aanhangwagen uitgerust met goten die een hoge puntbelasting aankunnen. De draaischamel is uitgevoerd met een pneumatisch beweegbare triangel.

Voor de transportveiligheid zorgt de bewezen 4-punts zekering van Müller Mitteltal. Twee pneumatisch bedienbare vergrendelingen verbinden de container met een druk op de knop, op vier punten onlosmakelijk met de aanhangwagen. Naar voren toe zekeren twee rongen de container. Voor het transport van containers met verschillende afmetingen zijn deze rongen verstelbaar.

Worden er portaalarmcontainers vervoerd, dan kunnen deze tussen acht rongen in het midden van de laadvloer worden geplaatst. Een draaibare aanslag voor en achter zekeren de containers in de rijrichting, hierbij is de achterste aanslag opklapbaar uitgevoerd. Verder is de aanhangwagen voorzien van 4 sjorpunten die met een trekkracht van ieder vijf ton in de laadvloer geïntegreerd zijn.

Het is al lang geen uitzondering meer dat ook ondernemingen in de afvalsector grote waarde hechten aan de uiterlijke staat van hun voetuigen. Müller Mitteltal voorziet haar voertuigen derhalve van een hoogwaardige oppervlaktebehandeling, die het metaal een lange bescherming biedt en de transportondernemer daarmee een nette uitstraling garandeerd  voor vele jaren.