Clicky


Dode en gewonden na frontale botsing vrachtwagens op A67

Dode en gewonden na frontale botsing vrachtwagens op A67 [+foto]
03-04-2014 16:22 | Ongevallen | auteur De Redactie

GELDROP - De A67 bij Geldrop is donderdagmiddag in beide richtingen dicht na een dodelijk ongeval met twee vrachtwagens. Volgens melders kreeg om 15.40 uur een vrachtauto op de snelweg A67 ter hoogte van Geldrop in de richting van Venlo een klapband, meldt de politie.

De vrachtwagenchauffeur  verloor de macht over het stuur en reed, samen met een personenauto die hij meenam dwars door de vangrail heen. Ze kwamen daardoor op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer. Daar reed op dat moment een andere vrachtwagen bestuurd door een 27-jarige man uit Eindhoven. Die kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en reed er in volle vaart tegenaan. Door de klap verloor deze vrachtwagenchauffeur ter plaatste het leven.

De andere vrachtwagenchauffeur raakte gewond, zijn identiteit is nog niet bekend. De bestuurder van de personenauto, een 50-jarige man uit Duitsland, raakte ook gewond. Beiden gewonden zijn naar een ziekenhuis vervoerd.

De gehele snelweg, in beide richtingen, is direct afgesloten voor alle verkeer. Daardoor ontstonden er lange files die pas in de loop van de avond oplosten.

De politie heeft een uitgebreid technisch onderzoek verricht om de exacte oorzaak te achterhalen. Die uitslag zal nog enige tijd op zich laten wachten. Rijkswaterstaat heeft na de aanrijding de rijbaan schoongemaakt en coördineerde de reparatie van de vangrail.

©Foto: Fons Hendriks/Hendriks Multimedia