Clicky


Valls officieel benoemd tot premier Frankrijk

Valls officieel benoemd tot premier Frankrijk
01-04-2014 20:15 | Buitenland | auteur De Redactie

PARIJS - De voormalige minister van binnenlandse zaken Manuel Valls is dinsdag officieel tot premier van Frankrijk benoemd. Valls volgt Jean-Marc Ayrault op. Die moest vertrekken nadat de Socialistische Partij van president François Hollande bij de gemeentelijke verkiezingen een verpletterde nederlaag had geleden.

Valls beloofde tijdens de benoemingsceremonie 'te blijven werken in het belang van het herstel van ons land, onze economie en onze industrie.' Analisten denken dat zijn zelfverzekerdheid een goede aanvulling is op zijn meer weifelende en impopulaire chef Hollande.

Valls benoemt naar verwachting woensdag een nieuwe regering. Vooral op het ministerie van financiën worden veranderingen verwacht.



Valls overlegt dinsdag met leiders van de Groene Partij, die nog niet hebben besloten of ze in de coalitie met de Socialistische Partij willen blijven. Valls is impopulair onder de Groenen en twee ministers van die partij hebben al aangekondigd niet in een een regering onder de nieuwe premier aan te blijven.

Na de slechte resultaten van de Socialistische Partij werd al verwacht dat Hollande zijn premier zou vervangen. (Novum/AP)