Clicky


J.L. Mijnders Transport kiest Volvo Light Concept Trucks

J.L. Mijnders Transport kiest Volvo Light Concept Trucks
01-04-2014 16:12 | Volvo | auteur Redactie

MELISSANT - J.L. Mijnders Transport, gevestigd in Melissant, heeft onlangs zes Volvo FH 460 Light Concept trucks in gebruik genomen. De combinatie van een laag eigen gewicht zonder dat er concessies worden gedaan aan de veiligheid, is voor het bedrijf een belangrijk aspect. De trucks werden geleverd door Bluekens Truck en Bus Middelharnis.

Met een wagenpark van 85 eenheden en 120 opleggers is J.L.Mijnders een belangrijke speler binnen de containertransport-sector met als specialisaties: tank/box- containertransport (chemie & foodproducts)  en koelcontainers met genset aansluiting. Het bedrijf heeft vestigingen in Melissant, Duisburg (Duitsland) en Antwerpen (België).

De nieuwe Volvo FH Light Concept trucks zijn een uitbreiding op het bestaande wagenpark. Directeur Walter Mijnders: “De nieuwe trucks hebben een geweldige mix van een laag eigen gewicht gecombineerd met de bekende Volvo-veiligheidsaspecten. Daarbij hebben we bovendien gekozen voor items als de Volvo emergency brake, ESP en Lane Change Support. Door het lage eigengewicht kunnen we meer lading meenemen en dat is naast de uitstekende  brandstofeconomie van de nieuwe Volvo FH Euro 6, een belangrijk pluspunt.

De Volvo FH-trekkers zijn uitgerust met een Globetrotter-cabine en I-ParkCool (geïntegreerde standairco). “Wat je ziet is dat Volvo echt op alle vlakken een enorme sprong heeft gemaakt. De aerodynamica van de truck is enorm verbeterd waardoor het brandstofverbruik wordt teruggedrongen. Voeg daarbij de efficiency van de motor en aandrijflijn die zorgen voor minder verbruik. Daarnaast is het een opvallende truck met enorm veel leefruimte voor de chauffeurs.

Toegevoegde waarde

Veiligheid is al sinds 1938 een van Mijnders' kernwaarden. “Wij streven naar een zo hoog mogelijk niveau van veiligheid voor onze klanten, chauffeurs en medeweggebruikers. Dat betekent dat we onze medewerkers regelmatig trainen en scholen. Het materieel sluit daarop aan. Het is een van onze toegevoegde waarden, die verder bestaan uit persoonlijke inzet, eigen materieel, service en efficiency. Dat laatste is niet alleen belangrijk om kosten te verlagen voor de klant, maar ook omdat efficiency het brandstofverbruik en de emissies verlaagt. Met efficiency bescherm je dus ook het milieu. Met de nieuwe Volvo FH Light Concept trucks kunnen we opnieuw een stap maken voor onze klanten.

Naast transport heeft J.L. Mijnders in Melissant ruime opslagcapaciteit voor de opslag van volle containers of andere goederen, voor een korte of lange periode. In het depot zijn onder meer faciliteiten voor het opwarmen van tankcontainers. Meer opslagfaciliteiten komen beschikbaar in het voorjaar van 2015. De unieke locatie van het warehouse geeft dan bovendien toegang tot extra services als gasmeten, ventileren, container depot en crossdocking.