Clicky


Pilotenstaking legt vrijwel heel Lufthansa plat

Pilotenstaking legt vrijwel heel Lufthansa plat
31-03-2014 15:59 | Algemeen | auteur De Redactie

BERLIJN - Passagiers die met Lufthansa vliegen moeten deze week opnieuw rekening houden met geannuleerde vluchten van de Duitse luchtvaartmaatschappij. Lufthansa schrapt vanaf dinsdag ongeveer 3800 binnenlandse en intercontinentale vluchten. Reden is dit keer een drie dagen durende staking van piloten.

Ook dochter Germanwings en de vrachtafdeling van Lufthansa schrappen vluchten vanwege de staking. Eerder werd nog melding gemaakt van ongeveer tweehonderd geschrapte vluchten door de staking, die van woensdagochtend tot vrijdagavond duurt.

Door het besluit strandden naar schatting zo'n 425 duizend passagiers. In drie dagen gaan slechts vijfhonderd vluchten van Lufthansa en dochter Germanwings door.

Ook de vrachtdivisie wordt getroffen door de staking. 23 van de 31 vluchten gaan niet door, meldt AFP. Vorige week schrapte Lufthansa al ruim zeshonderd vluchten. Toen staakte een groot deel van het grondpersoneel op de grootste Duitse luchthavens.

Op initiatief van de Duitse vakbond Cockpit staken de vliegers van Lufthansa voor een betere cao. Lufthansa telt ongeveer 5400 piloten. Vrijwel alle piloten stemden vorige week in met de staking. (Novum)