Clicky


Transport Modelshow Europe

Transport Modelshow Europe [+foto's]
23-03-2014 10:22 | Transport | auteur De Redactie

EDE - Op zaterdag 22 maart werd in het Plantion in Ede de Modelshow Europe gehouden. Een internationaal evenement op het gebied van modelbouw en schaalmodellen. Niet zomaar modelbouw, maar modelbouw op het gebied van (speciaal)transport. Onze fotograaf Rob Dragt was erbij.

Op deze speciale modelbouw show, die alweer 24 jaar bestaat, vindt je voornamelijk modellen van kranen, speciaal transport en grondverzetmateriaal in diverse schalen. Modellen zijn van diverse materialen gemaakt, zoals metaal, kunststof, hout, Lego, Fisher Techniek en Meccano. Ware kunstwerken op schaal waaraan soms jaren is gewerkt en waarin duizenden arbeidsuren in kunnen zitten.

Deze gespecialiseerde beurs trekt duizenden bezoekers, niet alleen uit eigen land, maar ook uit Europa en zelfs uit landen als Japan.

Er wordt in verschillende schalen gebouwd, zo zie je kranen, die als model gewoon 4 é 5 meter hoog zijn, maar ook zwaartransportmateriaal van bekende transporteurs in de kleinste schaal.

Al met al een mooi beeld van wat er in de echte transportwereld allemaal op onze wegen rondrijdt en werkt in deze wereld.

©Rob Dragt