Clicky


'De Klok Logistics wil schade ladingdiefstal op chauffeurs verhalen'

'De Klok Logistics wil schade ladingdiefstal op chauffeurs verhalen'
21-03-2014 09:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

NIJMEGEN - "De Klok Logistics wil de schade van ladingdiefstal op chauffeurs verhalen", dat zegt Henri Janssen, bestuurder van FNV Bondgenoten donderdag.

"De directie van De Klok heeft de chauffeurs schriftelijk laten weten dat bij iedere diefstal de helft van de schade, welke tot duizenden euro's zou kunnen oplopen, op de betreffende chauffeur zal verhalen. Tevens moeten de chauffeurs een verklaring ondertekenen, waarin zij bevestigen dat ze altijd zo handelen dat diefstal onmogelijk is", vervolgt Janssen.

"Uiteraard mag een werkgever eisen dat een werknemer zijn werk zo indeelt, dat de kans op ladingdiefstal tot het minimum wordt beperkt, maar de werkgever blijft uiteindelijk zelf 100% verantwoordelijk voor eventuele schade", aldus Janssen.

"Enkel als de werkgever kan aantonen dat de betreffende werknemer bewust verwijtbaar nalatig heeft gehandeld, kan een werkgever de werknemer schadeplichtig stellen. In alle andere gevallen, ook als een werknemer bijvoorbeeld slordig heeft gehandeld, is enkel de werkgever verantwoordelijk", meldt Henri Janssen tot slot.