Clicky


Rutte feliciteert winnaars na 'tik' VVD

Rutte feliciteert winnaars na 'tik' VVD
20-03-2014 00:20 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

BREDA - De VVD heeft een tik gekregen. Dat zei partijleider en premier Mark Rutte (VVD) woensdagavond in een toespraak voor zijn achterban in Breda. Rutte feliciteerde de partijen die op winst staan: D66, ChristenUnie, SGP, SP en de lokale partijen.

Rutte zei verder dat hij de afgelopen weken heeft 'genoten' van het campagnevoeren. "Dit is democratie en wat is de VVD een mooie club." "Maar we moeten ook eerlijk zijn", vervolgde hij. "De VVD krijgt vanavond echt een tik." Uit een prognose van de NOS blijkt dat zijn partij ruim drie procent inlevert.

De premier schrijft dit toe aan de gevolgen van de economische crisis, net zoals zijn coalitiegenoot Diederik Samsom het verlies van de PvdA verklaarde. "We zien de effecten van de crisis waar we stap voor stap aan het uit aan het komen zijn", zei Rutte. Het kabinet neemt nu moeilijke maatregelen die mensen raken.

"We zijn vreselijk hard bezig Nederland uit de crisis te tillen", zei Rutte. Net als Samsom zei Rutte dat de VVD geen partij is die allen bij mooi weer bestuurt. "Wij zijn een partij die altijd de telefoon opneemt. Wij geven altijd thuis." (Novum)