Clicky


Multifunctionele trekker en oplegger voor JDV Transport

Multifunctionele trekker en oplegger voor JDV Transport
19-03-2014 10:46 | Trailers | auteur De Redactie

SINT ANNAPAROCHIE - Sinds kort heeft JDV Transport uit Sint Annaparochie een nieuwe multifunctionele trekker/oplegger in gebruik genomen. Met deze investering had het bedrijf voor ogen om een zo licht mogelijk en multifunctioneel chassis op de weg te zetten voor het 20ft transport (kippen/steilladen).

Daarnaast heeft het bedrijf bij dit voertuig een 50 m3 cchrootcontainer(hardox) laten bouwen welk op de terminals voor 20ft containers van en op de auto gezet kan worden. Reden dat deze schrootcontainer erbij is gemaakt is dat het bedrijf het lege aanrijden met 20 ft containers wil voorkomen door vooraf een vracht losgestorte metalen mee te nemen in de richting van de inlandterminal(bijv. Mannheim).

"Met dit concept willen we dus eigenlijk zo weinig mogelijk leeg rijden. Lijkt me in deze tijd van economische tegenwind zeer belangrijk", meldt Jelle de Vries van JDV Transport.

De oplegger is geleverd door GS Meppel en voorzien van een schuifframe dat 2 meter kan schuiven. Hierdoor kun je ten alle tijde met de juiste aslast verdeling gaan rijden.