Clicky


VVD grote afwezige bij verkiezingsdebat Eenvandaag

VVD grote afwezige bij verkiezingsdebat Eenvandaag
13-03-2014 19:29 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De VVD neemt komende maandag niet deel aan het Eenvandaag-lijsttrekkersdebat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft het actualiteitenprogramma donderdag gemeld. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zou niet in debat willen met SP-leider Emile Roemer over de zorg.

"Het thema zorg is een van de belangrijkste onderwerpen bij de komende verkiezingen, zeker nu er heel veel taken overgeheveld worden naar de gemeenten. We begrijpen niet dat de VVD het regeringsbeleid op dit punt niet lijkt te willen verdedigen", aldus Peter Kwee, parlementair eindredacteur van het tv-programma. "Wij hebben er alles aan gedaan om de VVD ervan te overtuigen, maar we zijn niet bereid inhoudelijke concessies te doen."

In een tweet noemt VVD-campagneleider Klaas Dijkhoff het argument dat zijn partij niet met de SP in debat wil 'onzin'. Hij wijst erop dat Zijlstra afgelopen woensdag bij Pauw & Witteman nog met Roemer de discussie is aangegaan. Dijkhoff stelt dat zijn partij het niet eens is met de gekozen opzet en insteek van het debat.

Tijdens het debat gaan nu vijf fractievoorzitters van partijen uit de Tweede Kamer met elkaar in debat over lokale en landelijke onderwerpen. Deelnemers zijn Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Arie Slob (ChristenUnie).

Naast de zorg zal het debat verder gaan over wonen en werkgelegenheid. De presentatie is in handen van Pieter Jan Hagens en Bas van Werven. (Novum)