Clicky


BVB lanceert vernieuwde duurzaamheidspagina

BVB lanceert vernieuwde duurzaamheidspagina
13-03-2014 19:04 | Algemeen | auteur De Redactie

Duurzaamheid staat volop in de belangstelling. De impact van keuzes op onze omgeving  spelen een steeds grotere rol in de maatschappij, zo ook in de transport en logistiek. Het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) speelt in op deze ontwikkelingen door het bedrijfsleven nog beter te informeren met een onlangs vernieuwde interactieve pagina op de website die het duurzame karakter van de binnenvaart inzichtelijk maakt.

De binnenvaart heeft op het gebied van duurzaamheid een belangrijke troef in handen. Vervoer over water per vervoerde tonkilometer heeft immers ten opzichte van andere modaliteiten de minste CO2-uitstoot. Er is echter meer dan alleen CO2. Dat blijkt ook uit discussies rondom de uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden in de binnenvaart. Als antwoord op die discussie beschikt het BVB, naast een papieren duurzaamheidsbrochure, ook over een online duurzaamheidspagina met de naam The Blue Road; de kortste weg naar duurzaam transport. De koplopers in de binnenvaart laten zien dat er nog veel mogelijk is op het gebied van duurzaamheid.

Middels de informatieve, online animatie kan de bezoeker door een fictief landschap scrollen en krijgt tijdens deze reis feiten en cijfers over duurzaamheid, de binnenvaart en logistiek. Hiervoor is gebruik gemaakt van de nieuwste online technieken om ze op een toegankelijke en attractieve wijze kennis te laten maken met de binnenvaart.

Bekijk de pagina via: www.bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl/duurzaamtransport/