Clicky


Rechtstreekse trein Euromax Terminal Rotterdam - DeCeTe Duisburg

Rechtstreekse trein Euromax Terminal Rotterdam - DeCeTe Duisburg
11-03-2014 19:56 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vanaf vandaag, 11 maart 2014, is Duisburg rechtstreeks per trein verbonden met de Euromax Terminal Rotterdam op de Maasvlakte. De dagelijkse Betuwe Express tussen de inlandterminal DeCeTe Duisburg en de ECT Delta Terminal rijdt hiervoor driemaal per week door naar de Euromax Terminal. Transittijden tussen Rotterdam en het Roergebied worden hiermee nog scherper en betrouwbaarder. De Euromax Terminal behandelt onder meer de schepen van de deepsea rederijen Cosco, “K” Line, Yang Ming, Hanjin, China Shipping en United Arab Shipping Company.

Korte transittijden

Bedrijven in het Roergebied kunnen iedere maandag, woensdag en vrijdag vroeg in de ochtend beschikken over de containers die in de middag ervoor met de Betuwe Express zijn vertrokken vanaf de Euromax Terminal. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag is de trein vanuit Duisburg vervolgens weer terug op de Euromax Terminal. Alle overige werkdagen verbindt de Betuwe Express DeCeTe Duisburg met de ECT Delta Terminal en vice versa. De terminals op de Maasvlakte zijn bovendien dagelijks met DeCeTe Duisburg verbonden via de binnenvaart.

European Gateway Services

De nieuwe rechtstreekse treinverbinding tussen de Euromax Terminal en DeCeTe Duisburg is onderdeel van de steeds uitgebreidere dienstverlening van European Gateway Services aan rederijen, logistieke dienstverleners en verladers. Het netwerk van European Gateway Services omvat inmiddels circa twintig inlandterminals die via hoogfrequente spoor- en binnenvaartdiensten zijn verbonden met de Rotterdamse haven.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE