Clicky


Kruidenier Foodservices BV failliet?

Kruidenier Foodservices BV failliet?
07-03-2014 11:04 | Faillissementen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Voor de rechtbank van Rotterdam is op vrijdag 7 maart Kruidenier Foodservices BV failliet verklaard. Dit is vrijdagochtend door de rechtbank Rotterdam aan Transport Online bevestigd.

Na diverse telefoontjes van andere bedrijven en media trekt de rechtbank Rotterdam opvallend genoeg de eerder gedane melding in. Waarom dit is, is geheel onduidelijk het enige dat de medewerkster telefonisch kwijt wil is: "Kruidenier Foodservices BV is niet failliet en wat u daar mee doet moet u weten."

Of hier sprake is van een kapitale fout door de rechtbank of dat de rechtbank voor haar beurt heeft gesproken zal later moeten blijken.

Transport Online meldde donderdagmiddag al dat Kruidenier Foodservices in de financiele problemen verkeerd. Zowel medewerkers als FNV Bondgenoten meldden dat er problemen bij het bedrijf waren. Zo werden onder andere uitzendkrachten teruggeroepen door het uitzendbureau en werden bedrijfswagens opgehaald bij het noodlijdende bedrijf.

Bij het bedrijf werken volgens de laatste gegevens van de Kamer van Koophandel zo'n 350 mensen, volgens cijfers uit 2013 van FNV Bondgenoten zouden dat er zelfs 900 zijn.

Familiebedrijf

Kruidenier Foodservices is een familiebedrijf. In 1928 startte Arie Cornelis Kruidenier met leveren van zuivel en verse pap aan schippersgezinnen die de Rotterdamse haven aandeden. Zo verdiende hij zijn bijnaam ‘Aai-Pap’.

Dagelijks zijn de schippersgezinnen in de haven voorzien van zuivel en dan vooral de huisspecialiteit: verse pap.

In 1978 werd door kleinzoon Peter Kruidenier de basis gelegd voor de huidige organisatie. En in 1983 komt broer Joop het bedrijf versterken. Kruidenier werd in de regio in eerste instantie groot door rijdende winkels, die tot 1991 dienst hebben gedaan.

Daarna groeide de landelijke organisatie. Tot ver buiten de Rotterdamse haven. Kruidenier is ieder jaar verder gegroeid tot een echte vers leverancier met een landelijk netwerk.

Eind 2012 startte Kruidenier Foodservices de failliete versgroothandel L. ter Wal uit Meppel over.

Overnamekandidaten

Momenteel wordt er druk gespeculeerd in de branche over een eventuele doorstart en doorstartkandidaten voor Kruidenier Foodservices. Toen de redactie van Transport Online vanochtend woordvoerder Wilco Jansen vroeg naar een eventuele overname was hij duidelijk: "Nee, wij hebben de activiteiten van Kruidenier Foodservices niet overgenomen."

Wel gaf Jansen aan dat sommige klanten al beleverd zijn door Sligro, maar dit zou een keus van de klanten zelf zijn geweest.

Ook DeliXl wordt als potentiele overnamekandidaat genoemd. Volgens oud-werknemers zijn de onderhandelingen met DeliXL momenteel in volle gang.