Clicky


Scania neemt deel aan de LNG Demodagen

Scania neemt deel aan de LNG Demodagen
07-03-2014 10:24 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Naast DKV, Iveco en Volvo Trucks zal ook Scania Nederland deelnemen aan de LNG Demodagen, die dit jaar voor de 2de keer door LNG24 georganiseerd worden in samenwerking met deze partners.  De LNG Demodagen zijn van dinsdag 18 t/m 20 maart 2014 op het grote parkeerterrein van de evenementenhal in Hardenberg, waar op dat moment ook Transport Compleet plaatsvindt.

Gedurende deze 3 dagen kunnen bezoekers, van 14:00 tot 18:00 uur, zelf ervaren hoe het is om met een LNG truck te rijden. Op de LNG Demodagen, waar bezoekers uitgebreid geïnformeerd kunnen worden over LNG, staan de LNG trucks van Iveco, Volvo Trucks én Scania klaar voor een proefrit.

“Bezoekers in Hardenberg kunnen zelf ervaren dat een LNG trekker qua performance, vermogen en rijgedrag niet onder doet voor een conventionele diesel. Daarom staan wij op de LNG Demodagen met een Scania LNG truck”, aldus Hans Binnendijk, product manager bij Scania Nederland.

“We zijn op 19 maart ook één van de gastsprekers op het Truck van de Toekomst LNG symposium van Transport Compleet. Daar zullen we onder andere ingaan op de ontwikkelingen bij Scania op het gebied van LNG Euro 6, waarbij we kunnen putten uit de uitgebreide en jarenlange expertise die we zelf in huis hebben.”

Over LNG:

LNG (Liquefied Natural Gas) is vloeibaar gemaakt aardgas. Deze brandstof, die al tientallen jaren succesvol wordt ingezet in andere landen is schoner, stiller en prijsstabieler dan diesel.

  • Door de schone verbranding is er 90% minder uitstoot van fijnstof en stikstof en gaat de CO2 uitstoot met 15% omlaag. Hierdoor voldoet LNG aan de EURO 6 emissie-eisen.

  • Doordat de LNG motor 50% stiller is dan een dieselmotor kunnen wegvervoerders Piek-gecertificeerd worden zodat ze ook buiten de venstertijden mogen laden en lossen.

  • Omdat aardgas over de hele wereld wordt gewonnen, is de prijsstabiliteit van LNG groter dan van diesel. 

Foto's