Clicky


Politie houdt 'Actiedag 7 maart' goed in de gaten

Politie houdt 'Actiedag 7 maart' goed in de gaten
06-03-2014 10:14 | Transport | auteur De Redactie

DAMWOUDE - De politie neemt de voor vrijdag aangekondigde acties en demonstraties door het hele land serieus. "Zowel op landelijk als lokaal niveau houdt de politie de ontwikkelingen in de gaten en kijken of speciale maatregelen nodig zijn." Dat meldt de heer Gerritsen, woordvoerder van de Landelijke Eenheid donderdag aan Transport Online.

Aanstaande vrijdag 7 maart staan er door heel Nederland protestacties gepland. Het platform Landelijke Demonstratie 2013 wil met acties door het hele land vrijdag de boel platleggen. Op de site van de initiatiefnemers stonden donderdag al ruim 30 acties en demonstraties aangekondigd.

Doel van de acties is om aandacht te vragen voor algehele misstanden in de politiek en maatschappij. De protestdag bestaat onder meer uit langzaamaan acties op de Nederlandse wegen.

Daarnaast wordt er via sociale media opgeroepen om tunnels rond Rotterdam te blokkeren. "Het is niet toegestaan om wegen te blokkeren of de verkeersveiligheid in gevaar te brengen", vervolgt Gerritsen.