Clicky


Van Tilburg-Bastianen Groep B.V. businesspartner van Solaris in Nederland

Van Tilburg-Bastianen Groep B.V. businesspartner van Solaris in Nederland
03-03-2014 09:29 | Nieuw Materieel | auteur De Redactie

Van Tilburg-Bastianen Groep B.V. wordt de onafhankelijke verkoper en servicepartner van de voertuigen van Solaris in Nederland. Door deze overeenkomst wordt Van Tilburg-Bastianen Groep B.V. de exclusieve en onafhankelijke importeur van Solaris voertuigen in Nederland. De groep is ook verantwoordelijk voor het verlenen van alle voorkomende reparatie en onderhoudswerkzaamheden alsmede, het leveren van onderdelen, en het uitvoeren van garantiereparaties.

Solaris brengt zijn volledige serie geavanceerde stads- en streekbussen op de Nederlandse markt, waaronder diesel, aardgas, hybride en elektrische bussen.

"Dit nieuwe samenwerkingsverband past goed in de groeistrategieën van beide ondernemingen, hiermee zorgen we ervoor dat de geavanceerde voertuigen van Solaris beschikbaar worden voor Nederlandse vervoersbedrijven. We verheugen ons op een langdurige en vruchtbare samenwerking met onze nieuwe partner", aldus Martin Gruber, lid van de raad van bestuur van Solaris voor Sales, Aftersales, Marketing en Quality Assurance.

Ook de Van Tilburg-Bastianen Groep is zeer enthousiast over dit nieuwe samenwerkingsverband. "Ik ben ervan overtuigd dat wij met de zeer moderne bussen van Solaris een uitstekende serie voertuigen aanbieden. Wij bevinden ons in de prettige omstandigheid dat wij een zeer ervaren managing director gevonden hebben, de heer Ton Rijvordt, voor de ontwikkeling van Solaris Bus Nederland B.V"

"TB heeft ruime ervaring met het onderhoud van bussen voor het openbaar vervoer in Nederland en Polen. De gehele organisatie kijkt er naar uit om in Nederland een aanzienlijk marktaandeel te verkrijgen in de openbaarvervoersector", aldus Marc Koenders, CEO van Van Tilburg-Bastianen Groep B.V.

Van Tilburg-Bastianen Groep B.V. is opgericht in 1934 en tegenwoordig een succesvol familiebedrijf dat is gespecialiseerd in het verkopen en onderhouden van lichte en zware bedrijfsvoertuigen. De groep is een van de grootste DAF-dealers in Europa en heeft in totaal 600 werknemers. Het hoofdkantoor staat in Breda.

Solaris Bus & Coach is een familiebedrijf dat is opgericht door Solange en Krzysztof Olszewski. Het bedrijf is een grote Europese producent van stads- en streekbussen, speciale bussen en tevens van lagevloertrams. Sinds het begin van de productie in 1996 zijn er al meer dan 10.000 voertuigen uit de fabriek in Bolechowo (bij Poznań) gerold. Ze rijden rond in 28 landen. Solaris is een jong bedrijf, maar inmiddels toonaangevend in de sector. Al meerdere jaren is het de onbetwiste leider onder de leveranciers van stadsbussen in Polen en een van de grootste leveranciers van deze bussen in Duitsland.