Clicky


Chauffeurs De Rooij Waalwijk niet enthousiast over geplande doorstart

Chauffeurs De Rooij Waalwijk niet enthousiast over geplande doorstart
24-02-2014 17:16 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

WAALWIJK - Vrachtwagenchauffeur werkzaam bij het op dinsdag 18 februari failliet verklaarde De Rooij Transport uit Waalwijk zijn allerminst te spreken over de gang van zaken bij een op handen zijnde doorstart bij het bedrijf.

"Vrijdagavond om 20:00 uur hadden wij een bijeenkomst bij De Rooij. Ons werd verteld dat er meerdere overnamekandidaten zijn en dat het materieel verdeelt wordt over meerdere partijen. Daarnaast kregen we te horen dat wij na de doorstart via het uitzendbureau weer aan het werk mogen komen", vertelt één van de boze chauffeurs aan Transport Online.

"Ik vind dat ze raar bezig zijn", wil hij tot slot nog kwijt.

Luc Berg, bestuurder van FNV Bondgenoten bevestigt het verhaal van de boze chauffeur. "Wij zijn hier echter door de Rooij helemaal niet over geïnformeerd. Ik wil chauffeurs van de Rooij daarom oproepen om contact met mij op te nemen zodat wij hier werk van kunnen maken. Dit zijn vervelende trucjes."

Transport Online probeert al sinds vorige week dinsdag contact te krijgen met de curator echter deze blijft onbereikbaar voor commentaar.