Clicky


Mega drugsvangst in vrachtwagen Dakar team Epsilon

Mega drugsvangst in vrachtwagen Dakar team Epsilon
24-02-2014 11:26 | Algemeen | auteur De Redactie

LE HAVRE(F) - Iets meer dan een maand na de Dakar Rally is in een vrachtwagen van het Spaanse Epsilon team maar liefst bijna 1.400 kilogram cocaïne gevonden. De vrachtwagen kwam afgelopen woensdag samen met een ander voertuig aan in de haven van Le Havre in het noorden van Frankrijk. De vrachtwagen was vanaf de Chileense stad Valparaiso verscheept naar Europa.

Een uur na de vondst in de vrachtwagen werden drie Spaanse mannen gearresteerd waaronder David Oliveras, oprichter van het Epsilon team. Ook twee Bulgaren zitten inmiddels vast op verdenking van betrokkenheid bij de drugssmokkel. De Franse politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties worden verricht, onder meer in Spanje.

De 1.393 kilogram cocaïne die werd gevonden was de grootste hoeveelheid die tot nu toe werd gevonden in Frankrijk. De drugs zaten verpakt in plastic en zaten verborgen in de banden die in de vrachtwagen lagen. De straatwaarde van de drugs wordt, volgens de politie, geschat op rond de € 270 miljoen euro. 

Het Epsilon Team is een Spaans team dat werd opgericht in 1987 door Oliveras en twee andere collega's om dat jaar mee te doen aan de Dakar Rally die toen nog startte in Parijs. Het team heeft een vloot van twaalf vrachtwagens. Het Epsilon team eindigde in de Dakar Rally 2014 op de 45ste plaats.