Clicky


Sterke stijging bloemenvervoer door romantische Russen

Sterke stijging bloemenvervoer door romantische Russen
15-02-2014 10:04 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

Romantische Russen hebben voor een piek gezorgd van het volume bij AirBridgeCargo(ABC), de grootste luchtvrachtvervoerder in Rusland, door een enorme stijging van geïmporteerde bloemen voor Valentijnsdag.

In de aanloop naar de veertiende februari vervoerde ABC 1.400 ton bloemen vanaf Amsterdam naar Moskou, een toename van 18 procent ten opzichte van 2013.

Denis Ilin, president directeur van AirBridgeCargo zegt: "De markt voor bloemen in Rusland ziet er fleurig uit. Er is een omzet van US$ 1 miljard per jaar waarvan 75 procent wordt geïmporteerd , met Amsterdam als een knooppunt waar bloemen uit diverse werelddelen worden aangevoerd. Dit gegeven maakt dat onze lijnvluchten met de B747 freighters tussen Amterdam en Rusland's grootste steden de eerste keus zijn van veel bloemenimporteurs. Zij eisen een snelle en betrouwbare levering om zeker te zijn dat de bloemen vers op de plaats van bestemming arriveren."

ABC is de grootste bloemenvervoerder naar Rusland. De maatschappij vervoert ruim 1.600 ton per jaar. Het grootste deel hiervan gaat naar het Oosten van Rusland: Novosibirsk, Yekaterinburg, Krasnojarsk en Khabarovsk.

In maart verwacht ABC opnieuw een piek in het bloementransport, dit in verband met de viering van de Internationale Vrouwendag.

AirBridgeCargo Airlines voert momenteel acht vluchten per week uit van af Amsterdam naar Moskou, twee naar Novosibirsk, twee vluchten naar Yekaterinburg, één naar Khabarovsk en één keer per week naar Krasnoyarsk.