Clicky


Transportondernemer met de dood bedreigd

Transportondernemer met de dood bedreigd
11-02-2014 18:53 | Transport | auteur Marcel van der Voort

HENDRIK IDO AMBACHT - Transportondernemer Sjef Pieters en zijn familie van IRT Transport aan de Grootenoord 33 in Hendrik Ido Ambacht zijn dinsdagmiddag met de dood bedreigd door een boze vrachtwagenchauffeur.

De chauffeur O.L. uit Ridderkerk is onlangs op staande voet ontslagen en stelt dat hij geld tegoed heeft van Pieters.

“Als het binnen 7 dagen niet is geregeld pak ik een gun en schiet een kogel door de hersens van Pieters en zijn familie. Als die dood worden gevonden, dan weten ze wie het gedaan heeft”, briest L. tegenover de nieuwsredactie van Transport Online.

Politieaangifte

"Hier schrik ik heel erg van", reageert Pieters even later. Hij overlegt met zijn advocaat mr.  Arjan Hendriks en die zegt: “Dat wij aangifte bij de politie gaan doen lijkt mij een logisch vervolg.”

Pieters: "Kort geleden kwam ik een winkelcentrum uit en toen riep L. in het bijzijn van verschillende omstanders over mij: ‘Pas op voor die man. Hij is een crimineel.'"

L. eerder: "Ik heb ontslag gekregen door middel van een leugen. Vanaf januari vorig jaar vraag ik Pieters al om mijn salaris op tijd te betalen. Op 30 november reed ik naar huis en opeens moest ik mijn vaste auto inleveren. Ook mocht ik niet langer dan 40 uur werken."

"Dat bedrijf werkt niet volgens de regels", wil hij nog kwijt. Volgens zijn zeggen sjoemelt Pieter's bedrijf met de  tachograaf en loonbelasting. Ook zou een collega door de baas zijn overbelast en daarbij tenminste één persoon hebben dood gereden.

Bedreigd

"Pieters heeft mij bedreigd en klem gereden. Hij heeft mij ontslagen omdat ik hem toen zou aanvallen. Dat is niet waar. Dat werkgevers laat betalen komt voor, maar zijn manier was structureel Ik heb nu recht op 5000 euro. Ik denk ook aan een ontslag- en schadevergoeding."

Onterecht ontslag?

Heeft L onterecht ontslag gekregen? Pieters: "Hij kan zoveel zeggen. Laat hij het maar benoemen via zijn advocaat. Hij heeft een auto van mij gekidnapt als zijn onderpand. Ik wilde aangifte van diefstal doen en kreeg de sleutels terug. Hij wilde mij een tik geven", luidt de versie van de transportondernemer.”

"En als hij via zijn advocaat het te vorderen bedrag aannemelijk kan maken, dan zal ik dat betalen", besluit hij.