Clicky


Explora slaat een nieuwe weg in voor werkplaats apparatuur Truck en Bus

Explora slaat een nieuwe weg in voor werkplaats apparatuur Truck en Bus
10-02-2014 09:22 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Onlangs heeft Explora een exclusief partnership gesloten met Blitz /Rotary voor de levering en de service van het heavy duty hefprogramma voor Bus, Truck en Landbouwmechanisatie. Explora garandeert uiteraard de service, het onderhoud en levering van onderdelen voor de jarenlang geleverde apparatuur van Fuchs.

De aanleiding voor het uitbreiden van de productlijn van hefmiddelen zijn vragen vanuit de markt naar productnoviteiten en verdere productontwikkeling van bestaande producten. Het productenprogramma van Blitz heeft zich de afgelopen jaren dermate sterk ontwikkeld, dat het op cruciale onderdelen veel beter aansluit bij de huidige en toekomstige wensen van onze klanten. De moderne werkplaats is flexibel en gebaseerd op efficiëntie, waardoor de vraag naar multifunctionele producten toeneemt. Ook de veiligheid en ergonomische aspecten worden steeds belangrijker.

Blitz / Rotary biedt producten die passen binnen deze veranderingen en voldoen aan alle nieuwe wettelijke eisen. Blitz maakt onder andere mobiele hydraulische hefkolommen, die draadloos en tevens betaalbaar zijn; hierdoor beantwoordt dit product volledig aan de vraag van klanten. De putkriks zijn allemaal voorzien van een snel hef- en daalsysteem (hefsnelheid minder dan 1 minuut), dit beantwoordt de huidige marktvraag.

De vloer verrijdbare kriks zijn multifunctioneel; zo kan door de extreem lage bouwhoogte de krik ook als versnellingsbak krik gebruikt worden. De zware stempelhefbruggen zijn voorzien van alle mogelijke veiligheden, zoals een uniek hydraulisch vergrendel- en synchronisatiesysteem. Hierdoor blijft het mogelijk het gemak van een draaibare traverse te behouden en de unieke flexibele rolafdekking is tot 4 ton wieldruk overrijdbaar.

Blitz is reeds 140 jaar actief in machinebouw. Zij zijn een onderdeel van de Dover Company, de marktleider in de wereld op het gebied van hefbruggen en hefmiddelen. De succes-factoren zijn maatwerk voor de klant met een hoge kwaliteit, iets wat Explora en Blitz gemeen hebben.

Explora is ervan overtuigd met Blitz haar marktpositie in bus en truck verder te kunnen verstevigen en de klanten voor nu en in de toekomst innovatieve kwaliteitsproducten te kunnen aanbieden.