Clicky


Transportbedrijf B. Veldman en Zn VOF failliet

Transportbedrijf B. Veldman en Zn VOF failliet
29-01-2014 19:18 | Faillissementen | auteur De Redactie

'T ZANDT - Het is weer een zwarte week voor de transportsector. Zojuist werd bekend dat het zoveelste transportbedrijf deze week gesneuveld is. Voor de rechtbank van Noord-Nederland werd dinsdag 28 januari 2014 B. Veldman en Zn VOF failliet verklaard. Het bedrijf is gevestigd aan de Hoofdstraat 106/108 in het Groningse 't Zandt. Maar het bedrijf heeft tevens een vestiging in Eemshaven.

Wat de oorzaak is van het faillissement is op dit moment nog niet bekend. Mogelijk kan de curator daar op een later tijdstip meer duidelijkheid over geven.

Het bedrijf is opgericht in 1924 door Bene en Abel Veldman. In die tijd werd er nog met paard en wagen gereden. Pas in 1928 werd de eerste vrachtwagen aangeschaft. Een stuk bouwgrond aan de Hoofdstraat in 't Zandt was precies wat ze zochten en in 1930 verrees op die plek een nieuw bedrijfspand.

Tot aan de dag van vandaag is de hoofdvestiging van transportbedrijf Fa. B. Veldman & Zn op deze plek gevestigd.

Inmiddels is de vierde generatie Veldman werkzaam in het bedrijf. Het bedrijf vervoert in de breedste zin van het woord, meldt het op de eigen website. "Wij rijden met kippers, containers en trailers. Wij verzorgen uiteenlopende transporten voor fabrikanten, betoncentrales, aannemers, wegenbouwers en particulieren."

Het bedrijf is een VOF wat betekent dat alledrie de vennoten ook persoonlijk failliet zijn verklaard. Het is nog onbekend of er een doorstart wordt gemaakt.