Clicky


Transportbedrijf Trucking and Control BV failliet

Transportbedrijf Trucking and Control BV failliet
29-01-2014 13:57 | Faillissementen | auteur De Redactie

OSS - Voor de rechtbank van Oost-Brabant is op dinsdag 28 januari 2014 het transportbedrijf Trucking and Control failliet verklaard.

Volgens de eerste bevindingen van de curator, mr. R.G.F. Lammers, ligt de oorzaak van het faillissement in "de forse groei van het bedrijf en het onvoldoende verkrijgen van financiering voor deze groei."

Bij het bedrijf werkten 40 werknemers. Deze zullen allen ontslagen worden. De curator laat weten dat het bedrijf stil ligt en dat er geen kans op een doorstart is.

De eigenaar van Trucking and Control, Geert Vos, was eerder eigenaar van Eurovos dat in 2001 failliet werd verklaard. Opvallend is wel dat toen de reden voor het faillissement eveneens lag in te snelle expansie van het bedrijf.

Ook op de bedrijfswebsite van Trucking and Control staat groei hoog in het vaandel. Er is weinig informatie te vinden over de core-business maar er wordt wel duidelijk een visie van groei naar voren gebracht. Zo wordt een tabel getoond waarop is te zien dat men het eerste jaar wil groeien tot 25 vrachtwagens, het tweede jaar tot 45 vrachtwagens en het derde jaar tot 75 vrachtwagens.

Trucking and Control was vooral actief in intermodaal transport binnen Europa.