Clicky


Veelzijdige vrachtwagen-kraancombinatie voor Marel Loonwerk

Veelzijdige vrachtwagen-kraancombinatie voor Marel Loonwerk
28-01-2014 09:48 | Overig | auteur De Redactie

DE LIER - De glastuinbouw is een hoog competitieve bedrijfstak waar hoge eisen worden gesteld qua betrouwbaarheid, kwaliteit, service en kosten aan de service-bedrijven. Marel Loonwerk uit De Lier is zo’n service-bedrijf, dat vele specialismen samenbrengt onder één dak. Grondwerk, egaliseren, grondverwarming, uitruimen van gewassen en het onderhoud van de kasdekken behoren daartoe.

Om aan de hoge eisen van de glastuinbouw tegemoet te komen, is Marel Loonwerk altijd op zoek naar de laatste technieken. Vele van deze technieken worden in eigen huis ontwikkeld, maar soms is er iets heel speciaals nodig en worden externe specialisten ingeschakeld.

Zo ook nu. Marel Loonwerk had behoefte aan een veelzijdige vrachtwagen-kraan-combinatie, die voldoet aan de laatste milieu-eisen in combinatie met zeer hoogwaardige terreineigenschappen. Deze vrachtwagen is onder andere nodig voor het plaatsen van kasdekreinigers op de kassen. De vrachtwagen moet daarom vlakbij de kassen kunnen worden gemanoeuvreerd, veelvuldig onder zeer extreme terreinomstandigheden.

Marel Loonwerk vond in VDA Konstruktie (leverancier van Palfinger autolaadkranen en hoogwaardig kwalitatieve laadbakken), Gouda Geo-Equipment (leverancier van rupsonderstellen) en Mercedes-Benz Maasdijk (leverancier van Mercedes-Benz voertuigen) een groep gedreven specialisten. In  nauwe samenwerking met Marel Loonwerk hebben deze drie bedrijven een knap staaltje werk geleverd.

Een Mercedes Arocs 6x2 vrachtwagen (Euro-6 uitlaatgasemissie) is voorzien van een technisch hoogwaardige Palfinger autolaadkraan type PK-34002-SH G, een zeer krachtig rupsonderstel met stalen rijplaten en een laadbak met specifiek Marel loonwerk opties.

Het rupsonderstel garandeert een lage gronddruk, veel tractie in het terrein en maakt het mogelijk zeer nauwkeurig te manoeuvreren. De Palfinger autolaadkraan is voorzien van de meest hoogwaardige technische innovaties en heeft, middels acht uitschuifdelen, een hydraulisch bereik van ruim 21 meter. Alle kraan- en rijfuncties zijn te bedienen middels de radiografische afstandsbediening van de kraan.

De nieuwe vrachtwagen-kraan-combinatie is een knap staaltje Hollandse engineering en een prachtige investering in de toekomst voor Marel Loonwerk.